Ανακοίνωση της Παράνομης Επαναστατικής Ιθαγενικής Επιτροπής – Γενικής Διοίκησης του EZLN

Έκτακτη προφορική ανακοίνωση του CCRI-CG του EZLN που διαβάστηκε από τον κομαντάντε Τάτσο του EZLN στο Πανεπιστήμιο της Γης (CIDECI) στο Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας της Τσιάπας.

ezln tierra y libertad

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ-ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ EZLN

Σύντροφοι,ισσες καλημέρα.
Πάντα εμφανιζόμαστε όταν υπάρχει κάποια επείγουσα κατάσταση. Επιτρέψτε μου να σας διαβάσω την ανακοίνωση που πρόκειται να εκδώσουμε. Λέει:

14 Αυγούστου 2013 πρωί
Προς το λαό του Μεξικού
Προς τους λαούς του κόσμου
Προς την Έκτη
Προς τις μαθήτριες και τους μαθητές του μικρού ζαπατιστικού σχολείου απ’ όλο τον κόσμο.

Σας ενημερώνουμε ότι τις μέρες 12, 13 Αυγούστου 2013 τη νύχτα στρατιωτικά αεροπλάνα έκαναν πτήσεις πάνω από την περιοχή των 5 ζαπατιστικών καρακόλ, χώρων όπου παραδίνονται τα μαθήματα «Η ελευθερία σύμφωνα με τους ζαπατίστας».
Ίσως οι μεξικανοί στρατιωτικοί, υπηρετώντας το αφεντικό τους , κατασκοπεύουν προς όφελος της αμερικανικής κυβέρνησης. Ίσως τα βορειοαμερικανικά αεροπλάνα προβαίνουν απευθείας σε κατασκοπευτικές δράσεις. Ή οι στρατιωτικοί θέλουν να δουν τι διδάσκεται στις ζαπατιστικές κοινότητες εναντίον των οποίων έχουν επιτεθεί, σε τέτοιο βαθμό, χωρίς όμως να καταφέρουν να τις καταστρέψουν. Λέμε στην κυβέρνηση του Πένια Νιέτο ότι αν οι στρατιώτες του θέλουν να διδαχθούν στο μικρό σχολείο να ζητήσουν πρόσκληση. Έτσι κι αλλιώς εμείς δεν πρόκειται να τους καλέσουμε. Αλλά θα έχουν τουλάχιστον τη δικαιολογία ότι κατασκοπεύουν επειδή δεν τους καλέσαμε. Αυτό είναι όλο.

Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη

Από το Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας, Τσιάπας, Μεξικό
Από την Παράνομη Επαναστατική Ιθαγενική Επιτροπή-Γενική Διοίκηση του Ζαπατιστικού Στρατού για την Εθνική Απελευθέρωση

Κομαντάντε Τάτσο
Μεξικό, Αύγουστος 2013

http://enlacezapatista.ezln.org.mx/2013/08/14/comunicado-del-ccri-cg-del-ezln-avisan-de-sobrevuelos-de-aviones-militares-en-la-zona-de-los-5-caracoles/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *