[ Ποιοι είμαστε ]

Οι «αλληλέγγυες/οι από τον αναρχικό, αντιεξουσιαστικό, ελευθεριακό χώρο» δημιουργούνται την άνοιξη του 2008, έπειτα από κάλεσμα της ομάδας «Σπείρα αλληλεγγύης-Σπόρος αντίστασης» σε συλλογικότητες και άτομα του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου για τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας.

Το σχήμα αυτό στηρίζεται σε συλλογικά εγχειρήματα, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καταλήψεις και άτομα που από το 1994 έως σήμερα εκφράζουν σταθερά και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους Ζαπατίστας. Γιατί; Επειδή:
– Αναγνωρίζουμε ότι στην Τσιάπας διαμορφώνεται μια πραγματικότητα με ελευθεριακό περιεχόμενο, όχι μόνο θεωρητικό, αλλά και άμεσα ορατό και εφαρμόσιμο, ένα περιεχόμενο αγώνα και προοπτικής για όσους και όσες αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, στην πολιτική, οικονομική ή ιδεολογική διαμεσολάβηση όπου γης.
– Συμμεριζόμαστε την αντιπρωτοποριακή και αντιιεραρχική λογική των Ζαπατίστας, προωθούμε τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, επιλέγουμε να διακινούμε τόσο το δικό τους όσο και το δικό μας λόγο μέσα από αυτόνομα δίκτυα αντιπληροφόρησης και προσπαθούμε να οργανώσουμε την αντίστασή μας στο χώρο της δουλειάς, της γειτονιάς, της πόλης, της καθημερινότητας, σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, ενάντια στη λεηλασία της κοινωνίας και της φύσης.
– Αντιμετωπίζουμε τον αγώνα των Ζαπατίστας ως ένα κομμάτι του παγκόσμιου πολυεπίπεδου κοινωνικού πολέμου ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, κυριαρχίας και καθοδήγησης, ενάντια στην αποσύνθεση του ανθρώπινου, την πολιτική και την οικονομική εξουσία, τους ιεραρχικούς θεσμούς και τους μιντιακούς μηχανισμούς ελέγχου και καταστολής, για μια ζωή αυτενέργειας, ελευθερίας, δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας και αυτοθέσμισης.

Στις δραστηριότητές μας περιλαμβάνονται εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις, πορείες, εκδόσεις, καθώς και η έμπρακτη και υλική στήριξη δύο ζαπατιστικών οδοντοτεχνικών εργαστηρίων στην Τσιάπας, σε συνδυασμό με τη σταθερή συμμετοχή στα μαθήματα επιμόρφωσης.

Για μια πιο αναλυτική καταγραφή σχετικά με το πώς αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη στους Ζαπατίστας πατήστε εδώ.