ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ EZLN ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 10 DE ABRIL

altoagresiones.normal

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συμβουλίου Καλής Διακυβέρνησης του Καρακόλ της Μορέλια, στις 30 Ιανουαρίου 2014 βάσεις στήριξης του EZLNτης κοινότητας 10 deAbril, του αυτόνομου ζαπατιστικού δήμου 17 deNoviembre, δέχθηκαν ένοπλη επίθεση από 300 περίπου οπαδούς και μέλη της οργάνωσης Cioacdemocrática(«Δημοκρατικό – Ανεξάρτητο Κέντρο Εργατών Γης και Αγροτών») της κοινότητας 20 deNoviembre, οι οποίοι έδρασαν από κοινού με στελέχη της παραστρατιωτικής οργάνωσης ORCAO,  που πρόσκειται στο κεντροαριστερό κόμμα PRD. Από την επίθεση 6 σύντροφοι ζαπατίστας τραυματίστηκαν, οι 3 σοβαρά. Ωστόσο, οι παραστρατιωτικοί δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Μέλη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου SanCarlos,  της γειτονικής πόλης Altamirano, που έσπευσαν να προσφέρουν ιατρική βοήθεια στους τραυματίες, δέχθηκαν επίσης επίθεση, χτυπήθηκαν και κρατήθηκαν όμηροι για αρκετές ώρες.

Το Συμβούλιο Καλής Διακυβέρνησης της Μορέλια καταγγέλλει επίσης τον πρόεδρο του Μεξικού EnriquePeñaNieto, έναν  «θρασύ επιστάτη που πουλάει τους φυσικούς μας πόρους και τη μάνα γη», τον κυβερνήτη της πολιτείας Τσιάπας ManuelVelascoCuello, τον «μικρό αρχιυπηρέτη», και τον «επιστάτη», δήμαρχο της πόλης LasMargaritas, ManuelCulebroGordillo, έναν «απατεώνα και ψεύτη, συνεργό των ηγετών της οργάνωσης Cioacdemocrática» ως ηθικούς αυτουργούς.  

Οι απειλές και οι επιθέσεις εναντίον των ζαπατίστας της κοινότητας 10 deAbrilξεκίνησαν το 2007 και έχουν στόχο την υφαρπαγή της γης από τους παραστρατιωτικούς,  γης που ανακτήθηκε «με το αίμα που έχυσαν οι  σύντροφοί μας» το 1994. «Και αυτό δεν έχει τιμή».  

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *